SECȚIA DE CARTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ

15 ANI DE EXISTENȚĂ
(1998 – 2013)


Scurt istoric privind colaborarea româno-engleză


Colaborarea româno-engleză, între Fundaţia "East European Information Share Trust (E.E.I.S.T)” şi primăriile din unele localităţi din România, a început în anul 1991, când s-a înfiinţat, la Braşov, prima bibliotecă de carte în limba engleză, pe baza unui fond de carte de cca. 20.000 exemplare din cele mai diferite domenii (social, economic, ştiinţific, literar-beletristic pentru copii şi adulţi, enciclopedic ). A urmat Mediaşul – bibliotecă publică, Săcele – bibliotecă pentru copii și Universitatea ”Transilvania” – bibliotecă medicală.


În Câmpina, colaborarea pentru înfiinţarea unei biblioteci publice de carte în limba engleză – secţie distinctă în cadrul Bibliotecii Municipale "Dr.C.I. Istrati” – a început prin intermediul familiei Coman, respectiv al doamnei Constanţa Coman, la 10 septembrie 1996, când aceasta a înaintat, în calitate de reprezentantă în România a Fundaţiei E.E.I.S.T, o scrisoare de înştiinţare privind posibilitatea unei colaborări pentru înfiinţarea unei biblioteci engleze în Câmpina.


După transmiterea de către Primăria Câmpina, a acordului de colaborare în condiţiile precizate de către E.E.I.S.T. pentru administrarea unui fond de carte de până la 20.000 exemplare (1 octombrie 1996), a urmat vizita la Câmpina a doamnei Wendy Pratt, vicepreşedinte al Fundaţiei E.E.I.S.T., şi întocmirea proiectului de contract în limbile română şi engleză.


Citeste tot articolul

 
© 2011. Design & developed by ISIS M3